Названо топ-5 експортерів органічної продукції з України

Зернові культури становлять основу органічного експорту з України до Євросоюзу (за даними Єврокомісії). На пшеницю, кукурудзу, ячмінь та просо припадає 42%, ще 38% – за олійними та білковими: соєю, соняшником і ріпаком. Третє місце – за горіхами, фруктами та ягодами.

У ЄК зауважили, що минулого року збільшився імпорт олійних (+23%) і зернових (+8%) проти 2023 року.

Наразі серед компаній  у лідерах:

„Сквирський комбінат хлібопродуктів“, 40% продукції якого експортується. Спеціалізація – крупи, пластівці та борошно із зернових;

Черкаська компанія „Поле“, яка спеціалізується на вирощуванні біопшона, а також виготовленні безглютенових продуктів із зернових;

Полтавська „Укролія“ із двома олійними заводами;

Organic Milk із Житомирщини;

„Дунайський аграрій“ з Одещини з комплексом біовиробництва від зерна та овочів до баштанних та їх перероблення.

Детальніше: http://surl.li/sdfghjertyui

 

Читати всі новини